loading...

Hon köpte det vardagliga huset 1979, men titta nu det otroliga hon gjorde med insidan!

1

Trots sin vardagliga utseende, är detta hus en dold pärla i ett vanligt villakvarter.

1. Fasaden
Detta hus är benäget i den amerikanska staden Newport, Oregon. Redan år 1979 köpte Almine Barton huset, och i 40 års tid har hon förvandlats sitt hem till ett riktigt slott i rokokostil. Utsidan av huset ser tämligen vanligt ut, men inuti gömmer sig en lyxig interiör värd en riktig kunglighet. Nu är huset till salu och kan bli ditt för $399 000, drygt 3,4 miljoner kr.

Trots sin vardagliga utseende, är detta hus en dold pärla i ett vanligt villakvarter.

1

2. Insidan
När dörrarna öppnas är det som att stiga rakt in i ett renässanspalats — Materialen och möblerna fraktades in från Europa.

2

3. Loungen
Barton var tvungen att riva flera väggar på första våningen för att skapa detta rymliga vardagsrum. Enligt henne är ”alla utrymmen lika viktiga” och därför ska ”alla hörn av rummet vara en konstverk”.

3

4. Katedralen
Tidigare satt dessa fönster på katedralen i Lancaster, men flyttades under andra världskriget för att skydda dem från bombningarna. De hittades senare på en vind i London, och pryder nu Bartons extravaganta hem.

4

5. Matsalen
Två av stolarna runt matbordet är 400 år gamla, medan de övriga stolarna ”bara” är från 1700-talet. Färgen på mattan matchar gardinerna, som beräknas kosta strax under 120 000 kr.

5

6. Köket
Köket är 13,7 meter långt, med panel i björk. I mitten står ett biblioteksbord som dateras till 1800-talet, men fungerar nu som en liten köksö. Men trots att interiören är gammal, finns all modern utrustning man kan tänka sig kunna behöva.

6

7. Köket
Den öppna spisen i köket är gjord av rosenträ, samma träslag som används vid tillverkning av fioler.

7

8. Gästrummet
Enligt ägaren är lådan vid fotändan av sängen riktigt gammal, och kan dateras tillbaka till år 1066!

8

9. Badrummet
Inte ens badrummet kommer undan den spektakulära inredningen, och har dekorerats med en liten röd teaterridå.

9

10. Stora sovrummet
Ovanför den gigantiska sängen hittar man en takmålning som mäter 2,3 m i bredd och är 4,3 m lång. Målningen målades inte på plats, utan var tvungen att sättas på plats i efterhand.

10

11. Badrummet i sovrummet
I badrummet tillhörande det stora sovrummet står ännu ett viktorianskt biblioteksbord, som Barton samlar på, och en stor guldmedaljong pryder återigen taket. ”Det är som att bo inuti en Rembrandt-målning”, säger Barton.

Vi har aldrig sett ett hus som detta, och det är tydligt att Barton inte sparat på någonting – alla detaljer räknas. Det är som ett bortglömt palats anno 1700, och vi hade inte tackat nej till att bo här i några nätter och få känna sig som en riktig kunglighet! Tycker du det var lika häftigt som vi? Dela gärna dessa makalösa bilder med dina vänner!

11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *